Close

Iyengar Yoga

Stort tack till alla er som kommit på yoga i vår yogalokal under alla år!

Det har tvingat Åsa att själv yoga även när det varit motigt, att vidareutbilda sig, att fortsätta se människor och vara ödmjuk inför alla våra olika förutsättningar och utmaningar. Både Frank och Åsa har dessutom fått ha ett sammanhang med otroligt trevliga människor!

Iyengar yoga hösten 2024

Zoom-yoga
Tid: Måndagar kl 18.30-20.00 med start 26 januari och 15 gånger. Det kommer att vara något uppehåll någon vecka. Om Åsa skulle bli så sjuk att hon inte kan hålla zoom-yogan så kommer mail till alla som är anmälda och har fått zoom-länken.
Pris: 1500 kr  Nytt kontonummer längst ner på sidan. OM du av någon anledning har svårt att kunna betala den summan för yogan så hör av dig så kan vi ordna med ett lägre pris.  Anmälan till pranafriskvard@ume.se.
Hur det fungerar: Om man deltar via zoom så har man på kameran och ställer den så att jag kan se dig så bra som möjligt. Inställningen i zoom är att allas mikrofoner är avstängda när vi startar men det går bra att ”un-muta” sig och fråga och prata även under passet. Ni får dessutom ok:a att jag kan un-muta er. Det gör jag om jag ser något som ser farligt ut eller om jag assisterar er i någon upp- och nerposition då man inte enkelt kan gå i och ur positionerna. Jag ger feedback utifrån vad som är möjligt via zoom.
Om du inte varit med på yoga med mig tidgare: Då vill jag helst prata med dig innan du kommer med första gången. 

Vid frågor och anmälan, kontakta Åsa Gustafson 0730-770 999 eller pranafriskvard@ume.se

Yoga i lokal
Åsa undervisa Iyengar yoga hos Sattva yoga i centrala Umeå. Ett mixat pass för nybörjare och nivå 1 och ett mixat nivå 1 och nivå 2 pass. Läs mer på Sattvayogas hemsida och anmälan till kurser ht 2024 sker direkt på den hemsidan. På Sattva yoga kommer Åsa ha en prova-på-klass torsdag 22 augusti.  Den yoga som flera andra lärare håller i på Sattva yoga är väldigt lik Iyengar yoga som jag utövar.

Kring att ta igen missade pass
Observera att det kommer att vara möjligt att ta igen pass man missat om man går på Sattva yoga med att delta i zoom-yogan. Men det omvända, att missade zoom-pass kan inte tas igen på plats på Sattva yoga.  Erbjudandet att ta igen via zoom gäller om du gått hos oss på PRANA Friskvård tidigare men nu följt med till Sattva Yoga eller deltagit i Åsas grupp på Sattva yoga. Men, man behöver då meddela mig innan så man dels får länken och dels så att jag vet om att man dyker upp i Zoom-rummet.

Känn dig välkommen
Du som vill förbättra din hälsa genom att utöva en fysisk yoga metod, är varmt välkommen att delta vare sig det är via Zoom eller på plats på Sattva yoga!

 

Vad kännetecknar Iyengar yoga?

Iyengar yoga är en fysisk yoga som ger ökad rörlighet, styrka och mental stabilitet. Man blir lite gladare också! Inom Iyengaryogan arbetar man med hjälpmedel i form av bland annat bolster, klossar, filtar, stolar och yogaband. Detta betyder att man inte själv behöver ha specifika fysiska förutsättningar för att klara av positionerna utan med hjälpmedel kan fler delta men med samma effekt. Övningarna anpassas utifrån varje person med hänsyn till individuella förutsättningar. Ett exempel visas på fotona till vänster, dvs hur samma position kan göras på minst tre olika sätt, utan hjälpmedel, med kloss eller med en pall.

Positionerna görs också i en viss ordning beroende på vilket syfte man har med övningen. Förutom att lära sig yogapositioner, dvs olika rörelser lär man sig vilka ”actions” man kan göra i rörelserna för att få mer effekt och upplevelse av dem.

Målet med yoga är inte att du ska kunna ta dig in i massa avancerande poser utan yoga handlar om att skapa balans i din kropp och i förlängningen i dina handlingar och i ditt liv.

 

Yoga hemifrån via Zoom

Under yogapassen använder vi redskap för att anpassa för olika förutsättningar och till viss del även dagsform.  Om man deltar hemifrån via zoom kommer man att behöva en yogamatta. Det kan vara bra att ha yogaklossar, yogabälte eller ta fram en längre sjal eller ett längre bälte och ha några filtar eller större handdukar tillgängliga och en stol. Det går också bra att köpa klossar, bälte mm  från oss.

 

 

Frågor om yoga?

Har du funderingar, kontakta Åsa!