Close

Om Prana

PRANA Friskvård och dess verksamhet har förändrats. Vi har varit det lilla företaget i Umeå  där vi sedan 2003 månat om ett personligt bemötande och tror på ett helhetsperspektiv vad gäller människors hälsa och välmående. Vi har under dessa år utgått från tusenåriga läror inom traditionell kinesisk medicin och indisk yoga (Iyengar Yoga) och dessa läror har var för sig vävs samman med aktuell kunskap om kroppen och människors levnadssätt idag för att kunna ge både behandlingar och hålla yogalektioner. Sedan sommaren 2022 har vi stängt ner all verksamhet i lokalen i centrum och vi kommer enbart att ha yogaverksamhet framöver.

Företaget drivs av Frank Granström och  Åsa Gustafson.

 

Åsa Gustafson

 Åsa är certifierad Iyengar Yogalärare sedan 2007 och har nu nivå 2 certifikat. Hon började yoga 1991 och provade då olika yogaformer men fastnade för Iyengar yoga dels för att den enkelt går att anpassa till livets och kroppens olika förutsättningar och dels för att den både innehåller rörelser i flöde och rörelser som istället fokuserar på linjering och precision och kan vara stillsamma med noggrant använda hjälpmedel.

Åsa har en gedigen bakgrund inom Iyengar yoga. Förutom att Åsa regelbundet har deltagit i fördjupande workshops och kortare utbildningar under alla år har hon gått en treårig terapiyoga-utbildning med Stephanie Quirk.  Åsa har dragit och fortfarande drar nytta av fördelarna som uppkom under  Corona-pandemin. Exempelvis deltar hon oftast två gånger i veckan i online-klasser med Gulnaaz Dashti från institutet i Pune och hon har hon tagit chansen att delta i flera Sadhanas online med Abhijata Iyengar (BKS Iyengars barnbarn) som numera driver institutet i Pune, Indien. Under pandemin har hon också tagit chansen att vara med på klasser eller workshops med Kirsten Agar Ward från Yorkshire i England och med Jocelyne Galland från Paris. Det var länge sedan men  under 2010 var Åsa en månad  i Pune i Indien hos B.K.S. Iyengar för undervisning.

Yogacertifikat

Den här symbolen visar att Åsa är certifierade
enligt Iyengarmetoden och att hon fortbildar sig enligt vissa
fastställda krav. Läs mer på Iyengaryoga föreningen i Sveriges hemsida.

Frank Granström

Frank startade upp yogan på PRANA Friskvård 2004 men valde sedan att fokusera på utbildning traditionell kinesisk medicin. Nu har alltså Frank slutat att ge behandlingar.