Close

Iyengar Yoga

Du som vill förbättra din hälsa genom att utöva en fysisk yoga metod, är varmt välkommen till PRANA friskvård. Träningsformen passar för både nybörjare och mer erfarna personer. Under ht 20 kommer vi inte att ha något renodlat nybörjarpass utan hoppas att vi kan återkomma med det till vt 21. Om man är nybörjare och är intresserad, hör av er till Åsa, se nedan, så kan vi avgöra om någon grupp skulle passa.

På PRANA Friskvård har vi olika teman varje vecka. Vi har kurser för olika nivåer, och under ht 20 har vi dessutom ett promenad och utomhusyoga-pass. Det betyder att vi under ht 20 har uppehåll med dam- och herryogan. Under yogapassen använder vi redskap för att anpassa för olika förutsättningar och till viss del även dagsform. De som deltar via zoom hemifrån kommer att kunna använda saker man har hemma eller köpa klossar, bälte osv från oss. Förutom att lära sig yogapositioner, dvs olika rörelser lär man sig vilka ”actions” man kan göra i rörelserna för att få mer effekt och upplevelse av dem. Vi strävar efter att korrigera centrala poser samt ge personliga träningsråd. Detta gör att vi både vänder oss till nybörjare och till dem som tränat en tid och önskar feed-back på sin träning.

Alla kvällspass är 1 timme och 30 min. Promenad och yoga-passet är ungefär 1 timme och 15 minuter.

Målet med yoga är inte att du ska kunna ta dig in i massa avancerande poser utan yoga handlar om att skapa balans i din kropp och i förlängningen i dina handlingar och i ditt liv.

Vid frågor, kontakta Åsa Gustafson 0730-770 999 eller pranafriskvard@ume.se

Terminskurser 2020 

Under hösten kommer vi både ha yoga på plats i yogasalen och ha yoga via zoom. Under ht 20 kommer vi maximalt ha 17 deltagare (plus Frank) som deltar under varje pass i yogasalen. Om man är borta från pass får man alltid ta igen pass via zoom. Till skillnad från tidigare kommer vi be alla deltagare meddela Åsa om de ska vara borta eller behöver byta pass med målet att både hålla på maxantalet i yogasalen och låta deltagare ta igen missade pass .

Kurser, nivåer, start- och slutdatum: 

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Söndag
  11.15-12.30
Promenad och yoga utomhus.
Samling utanför PRANA
       
17.15-18.45
På PRANA
Fortsättare
    17.15-18.40
På PRANA
Mixad grupp
17.00-18.30
Via Zoom
Passet med flest alternativ
17.15-18.45
På PRANA
Mixad grupp.
    18.00-19.30
Via Zoom
Mixad grupp
  Obs 30 okt är passet ev
kl 15.30-17.00
 
Start : 31 aug
Sista: 23 nov
Start: 1 sept
Sista: 3 nov
Obs 10 tillfällen
Start: 2 sept
Sista: 25 nov 
Start: 3 sept
Sista: 26 nov
Start: 4 sept
Sista: 27 nov
Start: 6 sept
Sista: 29 nov

Promenadyogan är 10 ggr, övriga kurser är 13 ggr. Åsa är huvudansvarig för alla pass men promenadyogan leder Frank. (Observera att även om Frank har gjort Iyengar yoga sedan mer än 20 år och regelbundet går kurser med seniora lärare så är han inte utbildad Iyengar yogalärare och han är inte certifierad Iyengar yogalärare. )

Obs 1, passen på PRANA börjar kvart över och passen via zoom börjar vid hel timme.

Obs 2, om Åsa/Frank måste ställa in ett eller flera pass kommer det eller de passen att flyttas fram och så sista datum kan alltså komma att ändras.

Obs 3, nu i höst kommer vi att hålla på max 17 deltagare i yogasalen och därför kommer vi be alla meddela ev frånvaro så personer som behöver ta igen pass/byta pass kan ha en chans att få plats.

Herryoga

Kvällskurs enbart för män – inställt under ht 20

Kursen passar män som vill göra en dynamisk yoga och som tror att ex stelhet skulle försvåra att delta i de mixade passen.

Damyoga

Kvällskurs enbart för kvinnor – inställt under ht 20

Kursen passar kvinnor som har problem med ex axlar, rygg, nacke, trötthet.

 

Workshops

Workshop med Kirsten Agar Ward 20-22 november 2020

Vi återkommer med mer information. Eventuellt ges workshopen via Zoom.

Tema: 

Tider:    

Workshopen anordnas tillsammans med Kiki Hagner som har Yoga i Hörnefors

Anmälan & frågor:  yoga.asaokiki@gmail.com

Är du osäker om workshopen passar dig och den erfarenhet eller de skador du har så kontakta Åsa eller Kiki.

Pris:   

Välkomna!

 

Mer om Iyengar Yoga

Iyengar yoga är en av de mest utövade yogaformen i världen och har sina rötter i den klassiska Hatha yogan. BKS Iyengar har varit verksam i Pune i Indien. Han gick bort 2014 och var då 95 år. Han har utformat en unik yogaform som han har vidareutvecklat under hela sitt liv. Den bygger på en speciell pedagogik och övningarna anpassas med hjälpmedel som klossar, band, filtar och stolar för att alla oberoende fysik och smidighet ska få så stor effekt som möjligt av varje övning. Ytterligare ett kännetecken är att den bygger på noggrannhet och precision för att undvika skador.

Det är en fysisk yoga där du rör dig mjukt och dynamiskt in och ut ur olika yoga-poser, så kallade asanas som kräver fokusering på olika kroppsdelar. Den bidrar till ökad styrka och rörlighet och efter en tids regelbunden träning brukar även en ökad kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga kunna märkas.

Priser

Ordinarie yogakurser:

  • 1 kväll/vecka på PRANA   2000 kr
  • 1 kväll/vecka på PRANA och alla zoom-pass   3000 kr
  • Enbart zoom-yoga  1200 kr
  • Promenad och yoga 10 ggr  800 kr
  • Promenad och yoga och zoom-yoga 1800 kr

Betalning via plusgiro 33 34 02-6 eller  Swish 123 394 3867. Delbetalning möjlig. OM du har svårt att betala fullt pris för kursavgiften,  hör av dig. 

Frågor om yoga?

Har du funderingar, kontakta Åsa!