Close

Iyengar Yoga

Du som vill förbättra din hälsa genom att utöva en fysisk yoga metod, är varmt välkommen till PRANA friskvård. Träningsformen passar för både nybörjare och mer erfarna personer. Under början av vt 21 kommer vi inte att ha något renodlat nybörjarpass. Torsdag 6 maj startar vi  vår promenad- och utomhusyoga.

Från onsdag 27 januari och till söndag 23 maj med uppehåll söndag 14 februari och söndag 4 april kommer vi att ha zoom-yoga. Torsdagar, från 6 maj till 10 juni har vi utomhusyogan.

På PRANA Friskvård har vi olika teman varje vecka. Under yogapassen använder vi redskap för att anpassa för olika förutsättningar och till viss del även dagsform. De som deltar via zoom hemifrån kommer att kunna använda saker man har hemma eller köpa klossar, bälte osv från oss. Förutom att lära sig yogapositioner, dvs olika rörelser lär man sig vilka ”actions” man kan göra i rörelserna för att få mer effekt och upplevelse av dem. Vi strävar efter att korrigera centrala poser samt ge personliga träningsråd. Detta gör att vi både vänder oss till nybörjare och till dem som tränat en tid och önskar feed-back på sin träning.

Målet med yoga är inte att du ska kunna ta dig in i massa avancerande poser utan yoga handlar om att skapa balans i din kropp och i förlängningen i dina handlingar och i ditt liv.

Alla kvällspass är 1 timme och 30 min. Promenad- och utomhusyogan är 1 timme och 15 minuter.

Dam- och herryogan har dock uppehåll hela terminen.

Vid frågor, kontakta Åsa Gustafson 0730-770 999 eller pranafriskvard@ume.se

Terminskurser 2021

Vi har zoom-yoga onsdagar och söndagar kl 18.00-19.30 hela vårterminen. Vi  har promenad- och utomhusyoga torsdagar kl 11.15-12.30.

Nedan är vårens kurser och nu även extra drop-in pass på zoom.

Drop-in 26 maj till 23 juni

Välkomna på extra pass till låg kostnad. Sommarvänligt pris 100 kr / enstaka pass eller 700 kr för alla pass. Antingen räknar man ihop hur många pass man deltagit innan midsommar och betalar en klumpsumma eller så vet man att man vill delta i alla passen och då kan man betala in när det passar (innan sista juni). 
Alla pass är kl 18.00-19.30
Alla måndagar 31 maj till 21 juni
Alla onsdagar 26 maj till 23 juni
Meddela om ni behöver zoom-länk, annars fortsätter vi att använda zoom-länken för Yogakurser vt 21.

 

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Söndag
      11.15-12.30
Promenad- och utomhusyoga
   
      Start utanför lokalen på Bankgatan 10B. Kort promenad och sedan yoga och promenad tillbaka.   18.00-19.30
Via Zoom
Mixad grupp.
Ev start i yogalokalen längre fram i vår   18.00-19.30
Via Zoom
Mixad grupp
     
Start :
Sista:
Uppehåll
Start:
Sista:
Start: 27 jan
Sista: 19 maj
Inget uppehåll
Start: 6 maj
Sista: 10 juni
Inget uppehåll
Start:
Uppehåll
Sista: 
Start: 31 jan
Sista: 23 maj
Uppehåll 14 feb och 4 april

Onsdagsyogan är 16 pass och söndagsyogan är 14 pass.  Man behöver inte bestämma vilken dag man ska gå vid en gång per vecka, utan det är helt ok att växla mellan passen. Torsdagsyogan är 6 pass. Åsa är huvudansvarig för alla pass.

Herryoga

Kvällskurs enbart för män – inställt under vt 21

Kursen passar män som vill göra en dynamisk yoga och som tror att ex stelhet skulle försvåra att delta i de mixade passen.

Damyoga

Kvällskurs enbart för kvinnor – inställt under vt 21

Kursen passar kvinnor som har problem med ex axlar, rygg, nacke, trötthet.

 

Workshops
Senaste workshops:

2 lektioner
via Zoom med Kirsten Agar Ward i feberuari 2021 !

http://www.pranafriskvard.se/wp-content/uploads/2019/06/Kirsten.png

Kirsten kommer tillbaka – denna gång undervisar hon oss online hemifrån Bath. Hon är senior Iyengar yogalärare, som undervisar pedagogiskt och med humor. Hon har undervisat på heltid sen 2000 och är även en flitig resenär till Iyengar yoga institutet i Pune, Indien.

Det blir ett begränsat antal deltagare så att hon har möjlighet att se och ge oss feedback.

Fredag 5 februari kl 18.00 – ca 20.00 Tema Restoratives

Fredag 19 februari kl 18.00- ca 20.00 Tema Mentally uplifting

Lektionerna anordnas tillsammans med Kiki Hagner som har Yoga i Hörnefors

Anmälan & frågor:  yoga.asaokiki@gmail.com  Observera ni som mailat sen tidigare att ni kan ha en felaktig adress där asaokiki står före yoga så dubbelkolla det innan mail går iväg.

Är du osäker om workshopen passar dig och den erfarenhet eller de skador du har så kontakta Åsa eller Kiki.

Pris:  500 kr för båda passen eller 300 kr för ett pass. Betalas via Swish till Åsa Gustafson 0730 770 999

Hjälpmedel som är bra att ha: yogamatta, 2 klossar, 1 bälte/packrem, en/flera filtar/badlakan, bolster om du har, yogastol el. vanlig stol. Vägg…. men man tager vad man haver eller hör av sig till Kiki eller Åsa för tips.

Välkomna!

 

Mer om Iyengar Yoga

Iyengar yoga är en av de mest utövade yogaformen i världen och har sina rötter i den klassiska Hatha yogan. BKS Iyengar har varit verksam i Pune i Indien. Han gick bort 2014 och var då 95 år. Han har utformat en unik yogaform som han har vidareutvecklat under hela sitt liv. Den bygger på en speciell pedagogik och övningarna anpassas med hjälpmedel som klossar, band, filtar och stolar för att alla oberoende fysik och smidighet ska få så stor effekt som möjligt av varje övning. Ytterligare ett kännetecken är att den bygger på noggrannhet och precision för att undvika skador.

Det är en fysisk yoga där du rör dig mjukt och dynamiskt in och ut ur olika yoga-poser, så kallade asanas som kräver fokusering på olika kroppsdelar. Den bidrar till ökad styrka och rörlighet och efter en tids regelbunden träning brukar även en ökad kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga kunna märkas.

Priser

Ordinarie yogakurser:

  • 16 pass via zoom mellan 27 januari och 23 maj: 1800 kr
  • Alla, dvs 30 pass via zoom mellan 27 januari och 23 maj: 2400  kr
  • Lunchyoga, dvs utomhus- och promenadyoga 6 maj till 10 juni 700 kr.

Betalning via plusgiro 33 34 02-6 eller  Swish 123 394 3867. Delbetalning möjlig. OM du har svårt att betala fullt pris för kursavgiften,  hör av dig. 

Frågor om yoga?

Har du funderingar, kontakta Åsa!