Close

Iyengar Yoga

Stort tack till alla er som kommit på yoga i vår yogalokal under alla år!

Det har tvingat Åsa att själv yoga även när det varit motigt, att vidareutbilda sig, att fortsätta se människor och vara ödmjuk inför alla våra olika förutsättningar och utmaningar. Både Frank och Åsa har dessutom fått ha ett sammanhang med otroligt trevliga människor!

Iyengar yoga våren 2023

Zoom-yoga
Tid: Måndagar kl 18.30-20.00 med start 16 januari och 15 gånger. Det kommer troligtvis att behövas något fler uppehåll än annandag påsk. De sista terminerna har jag varit tvungen att ha något uppehåll då jag har blivit sjuk. I så fall mailar jag ut till alla som är anmälda och har fått zoom-länken.
Pris: 1500 kr (betalas till PRANA Friskvårds plusgiro eller via PRANA Friskvårds Swish-nummer, se längst ner på sidan). OM du av någon anledning har svårt att kunna betala den summan för yogan så hör av dig så kan vi ordna med ett lägre pris.  Anmälan till pranafriskvard@ume.se.
Hur det fungerar: Om man deltar via zoom så har man på kameran och ställer den så att jag kan se dig så bra som möjligt. Jag stänger av allas mikrofoner när vi startar men det går bra att ”un-muta” sig och fråga och prata även under passet. Jag ger också feedback utifrån vad som är möjligt via zoom.
Om du inte varit med på yoga med mig tidgare: Då vill jag helst prata med dig innan du kommer med första gången. 

Vid frågor, kontakta Åsa Gustafson 0730-770 999 eller pranafriskvard@ume.se

Yoga i lokal
Åsa kommer att undervisa Iyengar yoga hos Sattva yoga i centrala Umeå. Ett nivå 1 pass där även nybörjare utan alltför mycket skador är välkomna och ett nivå 2 pass. Läs mer på Sattvayogas hemsida och anmälan till kurser vt 2022 sker direkt på den hemsidan.

Kring att ta igen missade pass
Observera att det kommer att vara möjligt att ta igen pass man missat om man går på Sattva yoga med att delta i zoom-yogan. Men det omvända, att missade zoom-pass kan inte tas igen på plats på Sattva yoga.  Erbjudandet att ta igen via zoom gäller om du gått hos oss på PRANA Friskvård tidigare men nu följt med till Sattva Yoga eller deltagit i Åsas grupp på Sattva yoga. Men, man behöver då meddela mig innan så man dels får länken och dels så att jag vet om att man dyker upp i Zoom-rummet.

Känn dig välkommen
Du som vill förbättra din hälsa genom att utöva en fysisk yoga metod, är varmt välkommen att delta vare sig det är via Zoom eller på plats på Sattva yoga!

Framtiden…
Åsa hoppas också kunna erbjuda helgkurser i fjällen eller kortare workshops framöver. Mer info kommer när det har klarnat.

 

Vad kännetecknar Iyengar yoga?

Iyengar yoga är en fysisk yoga som ger ökad rörlighet, styrka och mental stabilitet. Man blir lite gladare också! Inom Iyengaryogan arbetar man med hjälpmedel i form av bland annat bolster, klossar, filtar, stolar och yogaband. Detta betyder att man inte själv behöver ha specifika fysiska förutsättningar för att klara av positionerna utan med hjälpmedel kan fler delta men med samma effekt. Övningarna anpassas utifrån varje person med hänsyn till individuella förutsättningar. Ett exempel visas på fotona till vänster, dvs hur samma position kan göras på minst tre olika sätt, utan hjälpmedel, med kloss eller med en pall.

Positionerna görs också i en viss ordning beroende på vilket syfte man har med övningen. Förutom att lära sig yogapositioner, dvs olika rörelser lär man sig vilka ”actions” man kan göra i rörelserna för att få mer effekt och upplevelse av dem.

Målet med yoga är inte att du ska kunna ta dig in i massa avancerande poser utan yoga handlar om att skapa balans i din kropp och i förlängningen i dina handlingar och i ditt liv.

Yoga hemifrån via Zoom

Under yogapassen använder vi redskap för att anpassa för olika förutsättningar och till viss del även dagsform.  Om man deltar hemifrån via zoom kommer man att behöva en yogamatta. Det kan vara bra att ha yogaklossar, yogabälte eller ta fram en längre sjal eller ett längre bälte och ha några filtar eller större handdukar tillgängliga och en stol. Det går också bra att köpa klossar, bälte mm  från oss.

 

 

Frågor om yoga?

Har du funderingar, kontakta Åsa!