Close

Iyengar Yoga

Du som vill förbättra din hälsa genom att utöva en fysisk yoga metod, är varmt välkommen till PRANA friskvård. Träningsformen passar både nybörjare och mer erfarna personer. Vi har pass på grundläggande nivå, mixade pass och pass för fortsättare. Vi har ett pass i veckan via Zoom och övriga pass på plats i lokalen på Bankgatan 10B. Åsa Gustafson ansvarar för alla passen.

På PRANA Friskvård har vi olika teman varje vecka. Under yogapassen använder vi redskap för att anpassa för olika förutsättningar och till viss del även dagsform. De som deltar via zoom hemifrån kommer att kunna använda saker man har hemma eller köpa klossar, bälte osv från oss. Förutom att lära sig yogapositioner, dvs olika rörelser lär man sig vilka ”actions” man kan göra i rörelserna för att få mer effekt och upplevelse av dem. Vi strävar efter att korrigera centrala poser samt ge personliga träningsråd. Detta gör att vi både vänder oss till nybörjare med passet på grundläggande nivå och till dem som tränat en tid och önskar feed-back på sin träning.

Målet med yoga är inte att du ska kunna ta dig in i massa avancerande poser utan yoga handlar om att skapa balans i din kropp och i förlängningen i dina handlingar och i ditt liv.

Vi startar alla passen veckan 6 – 12 september. Höstens kurser är 13 pass och om Åsa håller sig frisk avslutas det sista passet söndag 5 december. Det är inget uppehåll inplanerat utan om Åsa blir sjuk så måste vi förskjuta passet/några pass även efter 5 december. Deltagare kommer även i höst, åtminstone i början av hösten, att måsta meddela frånvaro och få ok om ni vill hoppa in på något annat pass.

Passen är 1 timme och 30 min utom det på grundläggande nivå som är 1 timme och 15 minuter.

Tidigare har vi haft specifika dam- och herryogaklasser men det har vi inte denna termin.

Vid frågor, kontakta Åsa Gustafson 0730-770 999 eller pranafriskvard@ume.se

Drop-in mellan terminerna

Tisdag 14 december skulle BKS Iyengar ha fyllt 103 år och världen över så brukar det ”firas” med yogaklasser. Vi kommer att hålla en klass med återhämtning. Anpassad för alla som kommer.

Övriga drop-in pass kommer att ha varierande fokus. Till alla pass, anmälan via mail el sms till Åsa och meddela om ni anmält er men får förhinder. 140 kr via Swish eller inbetalning till plusgiro. Passen är anpassade främst för personer som har gjort Iyengar yoga tidigare. Vill någon annan prova, hör av er!

Tisdag 14 dec 18.00-19.30
Tisdag 21 dec 18.00-19.30
Tisdag 28 dec 18.00-19.30
Söndag 2 jan 17.00-18.30
Onsdag 5 jan 18.00-19.30
Söndag 9 jan 17.00-18.30

Terminskurser 2021

Vi har zoom-yoga måndagar och yoga på Bankgatan tisdagar, torsdagar och söndagar.

Nedan är höstens kurser

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Söndag
      17.30-18.45
Grundläggande nivå
På PRANA
   
18.30-20.00
Mixad grupp
Via Zoom
17.30-19.00
Mixad grupp
På PRANA
  19.00-20.30
Fortsättare
På PRANA
  17.00-18.30
Mixad grupp.
På PRANA
           
Start : 6 sept
Sista: 6 dec Uppehåll bara om Åsa blir sjuk
Start: 7 sept
Sista: 7 dec Uppehåll 19 okt och om Åsa blir sjuk
  Start: 9 sept
Sista: 9 dec Uppehåll bara om Åsa blir sjuk
  Start: 12 sept
Sista: 5 dec Uppehåll bara om Åsa blir sjuk

Herryoga

Kvällskurs enbart för män – inställt under ht 21

Kursen passar män som vill göra en dynamisk yoga och som tror att ex stelhet skulle försvåra att delta i de mixade passen.

Damyoga

Kvällskurs enbart för kvinnor – inställt under ht 21

Kursen passar kvinnor som har problem med ex axlar, rygg, nacke, trötthet.

 

Workshops

      

Nina Sjödin kommer tillbaka för en workshop 19-20 november.

Vi ser mycket fram emot att välkomna Nina som vår workshoplärare igen. Vår förhoppning och plan var att kunna träffas på PRANA men då rekommendationerna fortfarande säger att vi bör stanna hemma även vid lindriga symtom så känns det säkrare online så att man chansen att vara med även om man har just lindriga symtom.

Nina är lärare på nivå 3 (enligt det nya systemet) och hon brukar ha finurliga instruktioner som ger en aha-upplevelser. Hon bor och undervisar i Stockholm, så det blir workshop på svenska!

Tider:  fredag kl.   18.00 – 20.00
               lördag kl.     9.30 – 11.30
               söndag kl.    9.30 – 11.30

Anmälan & frågor till yoga.asaokiki@gmail.com

Observera ni som mailat sen tidigare att ni kan ha en felaktig adress där asaokiki står före yoga så dubbelkolla det innan mail går iväg.

Pris:  750 kr som betalas in till Åsas privata Swish-konto,  0730770999 
          Zoom-länk kommer efter betalning

Välkomna!

Workshopen anordnas tillsammans med Kiki Hagner som har Yoga i Hörnefors

Är du osäker om workshopen passar dig och den erfarenhet eller de skador du har så kontakta Åsa eller Kiki.

Mer om Iyengar Yoga

Iyengar yoga är en av de mest utövade yogaformen i världen och har sina rötter i den klassiska Hatha yogan. BKS Iyengar har varit verksam i Pune i Indien. Han gick bort 2014 och var då 95 år. Han har utformat en unik yogaform som han har vidareutvecklat under hela sitt liv. Den bygger på en speciell pedagogik och övningarna anpassas med hjälpmedel som klossar, band, filtar och stolar för att alla oberoende fysik och smidighet ska få så stor effekt som möjligt av varje övning. Ytterligare ett kännetecken är att den bygger på noggrannhet och precision för att undvika skador.

Det är en fysisk yoga där du rör dig mjukt och dynamiskt in och ut ur olika yoga-poser, så kallade asanas som kräver fokusering på olika kroppsdelar. Den bidrar till ökad styrka och rörlighet och efter en tids regelbunden träning brukar även en ökad kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga kunna märkas.

Priser

Extra-pass mellan terminerna 140 kr

Ordinarie yogakurser:

  • Kurs via zoom:  1500 kr
  • Kurs 1 gång/vecka i lokalen: 2000 kr
  • Kurs zoom + 1 gång/vecka i lokalen: 2500 kr
  • Kurs 2 ggr/vecka i lokalen: 3000 kr

Betalning via plusgiro 33 34 02-6 eller  Swish 123 394 3867. Delbetalning möjlig. OM du har svårt att betala fullt pris för kursavgiften,  hör av dig. 

Frågor om yoga?

Har du funderingar, kontakta Åsa!