TuiNa – kinesisk medicinsk massage med akupressur

Du som vill öka ditt välbefinnande är varmt välkommen till PRANA Friskvård för att prova TuiNa, en traditionell kinesisk massage. Det är en behandlande och individuellt anpassad massage. Traditionell kinesisk massage bygger på traditionell kinesisk medicinsk teori där en viktig del är att förebygga besvär och sjukdomar. Internationellt används beteckningen TCM (traditional chinese medicine).

TuiNa är en helhetsmassage som berör mycket mer än huden. Den är effektiv eftersom
den inte bara behandlar muskler och leder utan också aktiverar kroppens meridiansystem enligt TCMs principer, vilket bland annat underlättar flödet av den vitala livsenergin Qi. Detta sker genom manipulation på olika akupressurpunkter (vilka är desamma som akupunkturpunkter) och målet är att lösa upp eventuella störningar i meridiansystemet.

TuiNa är effektiv vid besvär som exempelvis nack-, axel- och ryggvärk, huvudvärk, migrän, klämda nerver och vissa idrottsskador. Men även vid stressrelaterade problem som trötthet, svagt immunförsvar, oro, depression och sömnsvårigheter eller vid matsmältningsproblem som förstoppning eller diarré. Den har även visat positiva resultat vid mensproblem som PMS, smärtsam eller orgelbunden mens.

Frank ger massage till personal på olika företag och där kan akupunktur ingå om det behövs för ett önskat behandlingsresultat.

Ring och boka tid hos Frank 070-250 2614.

 

 


Senast uppdaterad: tisdag, 26 januari 2010 | Publicerad av: PRANA Friskvård