Close

Om Prana

PRANA Friskvård är det lilla företaget i Umeå centrum där vi sedan 2003 månat om ett personligt bemötande och tror på ett helhetsperspektiv vad gäller människors hälsa och välmående. Nu till sommaren 2022 kommer vi att stänga ner företaget. Vi har under dessa år utgått från tusenåriga läror inom traditionell kinesisk medicin och indisk yoga (Iyengar Yoga) och dessa läror har var för sig vävs samman med aktuell kunskap om kroppen och människors levnadssätt idag för att kunna ge både behandlingar och hålla yogalektioner.

Företaget drivs av Frank Granström och med vissa insatser av Åsa Gustafson. PRANA Friskvård håller till i trevliga lokaler mitt i centrala Umeå. Du hittar oss på Bankgatan 10 B.

Här hittar ni en artikel om PRANA Friskvård från tiden före pandemin. 

 

Åsa Gustafson

Åsa är certifierad Iyengar Yogalärare sedan 2007 och har nu nivå 2 certifikat. Hon har utövat yoga i mer än 20 år.

Förutom att Åsa regelbundet har deltagit i fördjupande workshops och kortare utbildningar har hon gått en treårig terapiyoga-utbildning med Stephanie Quirk.  Under Corona-pandemin har hon tagit chansen att delta i flera sadhanas online med Abhijata Iyengar (BKS Iyengars barnbarn) från institutet i Puine, Indien och med Kirsten Agar Ward från Bath i England. Dessutom har hon haft möjlighet att mer regelbundet delta i online-klasser med Gulnaaz Dashti från institutet i Pune och med Jocelyne Galland från Paris. Det var länge sedan men  under 2010 var Åsa en månad  i Pune i Indien hos B.K.S. Iyengar för undervisning.

Yogacertifikat

Den här symbolen visar att Åsa är certifierade
enligt Iyengarmetoden och att hon fortbildar sig enligt vissa
fastställda krav. Läs mer på Iyengaryoga föreningen i Sveriges hemsida.

Frank Granström

Frank startade upp yogan på PRANA Friskvård för 15 år sedan men har under ett antal år istället fokuserat på utbildning traditionell kinesisk medicin. Nu har alltså Frank slutat att ge behandlingar. Frank yogar själv regelbundet och deltar årligen i workshops med seniora gästlärare eller åker iväg på workshops. På samma sätt som många andra män har Frank egen erfarenhet av att vara stel, men också vilken effekt yogan har på kroppen och sinnet. Frank har 20 års erfarenhet av yoga men är inte certifierad lärare. Han assisterar ibland Åsa på klasserna.