Close

Om Prana

PRANA Friskvård är det lilla företaget i Umeå centrum där vi månar om ett personligt bemötande och tror på ett helhetsperspektiv vad gäller människors hälsa och välmående. Vi utgår från tusenåriga läror inom traditionell kinesisk medicin och indisk yoga (Iyengar Yoga). Dessa läror var för sig vävs samman med aktuell kunskap om kroppen och människors levnadssätt idag.

Företaget startades 2003 och drivs av Frank Granström och med vissa insatser av Åsa Gustafson. PRANA Friskvård håller till i trevliga lokaler mitt i centrala Umeå. Du hittar oss på Bankgatan 10 B.

Här hittar ni en artikel om PRANA Friskvård. 

 

Åsa Gustafson

Åsa är certifierad Iyengar Yogalärare sedan 2007 och har nu nivå 2 certifikat. Hon har utövat yoga i mer än 20 år.

Förutom att Åsa regelbundet har deltagit i fördjupande workshops och kortare utbildningar har hon gått en treårig terapiyoga-utbildning med Stephanie Quirk.  Under Corona-pandemin har hon tagit chansen att delta i flera sadhanas online med Abhijata Iyengar (BKS Iyengars barnbarn) från institutet i Puine, Indien och med Kirsten Agar Ward från Bath i England. Dessutom har hon haft möjlighet att mer regelbundet delta i online-klasser med Gulnaaz Dashti från institutet i Pune och med Jocelyne Galland från Paris. Det var länge sedan men  under 2010 var Åsa en månad  i Pune i Indien hos B.K.S. Iyengar för undervisning.

Yogacertifikat

Den här symbolen visar att Åsa är certifierade
enligt Iyengarmetoden och att hon fortbildar sig enligt vissa
fastställda krav. Läs mer på Iyengaryoga föreningen i Sveriges hemsida.

Frank Granström

Frank är utbildad i TCM och TuiNa massage vid TCM Institute i Umeå. Han har vidareutbildat sig till akupunktör vid Akupunkturakademin i Stockholm, en treårig distansutbildning.

Under våren 2009 praktiserade Frank vid ett Röda Korset sjukhus i Huihua, Kina. Elisa Liao, både traditionell kinesisk läkare och västerländskt utbildad läkare, verksam i Södertälje är Franks mentor.

Utbildad i Thai yoga massage, steg 1 och 2, vid Thaimassage Center i Stockholm.

Utbildad i Klassisk Massage vid Docilis, Umeå.

Frank startade upp yogan på PRANA Friskvård för 15 år sedan men har under ett antal år istället fokuserat på utbildning traditionell kinesisk medicin. Frank yogar själv regelbundet och deltar årligen i workshops med seniora gästlärare eller åker iväg på workshops. På samma sätt som många andra män har Frank egen erfarenhet av att vara stel, men också vilken effekt yogan har på kroppen och sinnet. Frank har 20 års erfarenhet av yoga men är inte certifierad lärare. Han vikarierar ibland för Åsa.