Lärare Åsa Gustafson, instruktör Frank Granström

Åsa Gustafson
Åsa Gustafson, yogalärare på Prana Friskvård i UmeåÅsa är certifierad Iyengar Yogalärare sedan 2007 och klarade i februari 2012 assessment för Junior Intermediate level 1. Hon har utövat yoga i snart 20 år.

Åsa har fått sin grund hos Janik Hayrapetyan i Umeå. Janik var under drygt tio år förste instruktör under B.K.S. Iyengar i Indien innan han flyttade till Umeå men tyvärr dog en alltför tidig död. Åsa har sedan under många år haft Ali Dashti som även han varit verksam hos B.K.S Iyengar och Kate Beck som huvudsakliga lärare. Sedan Ali Dashti och Kate Beck valt att starta en egen yogatradition så har Åsa valt att söka upp Richard Agar Ward och Kirsten Agar Ward från Bath i England men uppskattar även Carrie Owerko mycket. Åsa deltar alltså kontinuerligt i kurser även med andra välmeriterade seniora lärare inom Iyengar yoga och var i maj 2009 på ett 5 dagars yogakonvent med Geeta Iyengar, sommaren 2017 med Gulnaaz Dashti från institutet i Pune. Under december 2010 var Åsa i Pune i Indien hos B.K.S. Iyengar för en månads undervisning. Åsa har gått en treårig terapiyoga-utbildning med Stephanie Quirk.

Yogacertifikat

Den här symbolen visar att Åsa är certifierade
enligt Iyengarmetoden och att hon fortbildar sig enligt vissa
fastställda krav. Läs mer på Iyengaryoga föreningen i Sveriges hemsida.

 

 

 

Frank Granström
Frank är sambo med Åsa och har precis som henne fått sin grund hos Janik Hayrapetyan i Umeå. Frank startade upp yogan på PRANA Friskvård för 10 år sedan men har under ett antal år istället fokuserat på utbildning traditionell kinesisk medicin. Frank yogar själv regelbundet och deltar årligen i workshops med seniora gästlärare eller åker iväg på workshops. På samma sätt som många andra män har Frank egen erfarenhet av att vara stel, men också vilken effekt yogan har på kroppen och sinnet. Frank har 20 års erfarenhet av yoga men är inte certifierad lärare. Frank håller i herryogan.

 

 

Senast uppdaterad: lördag, 26 juni 2010 | Publicerad av: PRANA Friskvård