Close

Behandlingar

Nu under Corona-pandemin ger Frank inga behandlingar.

När Corona-pandemin har lugnat sig kommer det att gå bra att boka tid för behandling för besvär med exempelvis huvudvärk, problem med nacke eller rygg, matsmältningsproblematik, menssmärtor – eller kraftig pms. Behandling är akupunktur eventuellt med ett komplement av  koppning och/eller örtmedicin.

Undrar du något eller vill boka tid, kontakta Frank 070 250 2614.

Traditionell Kinesisk Medicin

PRANA Friskvård Umeå KoppningTCM är den engelska förkortningen för Traditional Chinese Medicin, dvs Traditionell Kinesisk Medicin. TCM består av TuiNa – kinesisk massage, akupunktur, Qi Gong/Tai Chi och kostlära/örtmedicin. Det är behandlingar som bygger på beprövad erfarenhet, är biverkningsfria och miljövänliga.

Enligt TCMs teori har varje organ i kroppen en meridian eller bana där Qi (livsenergi) och blod färdas. På dessa meridianer ligger speciella punkter (energicentra) som stimuleras med fingrar (akupressur) eller nålar (akupunktur) för att blockeringar inte ska uppstå eller när blockeringar redan uppstått. Det betyder att en central del av traditionell kinesisk medicinsk teori innebär att man försöker förebygga besvär och sjukdomar. Är man frisk så flyter Qi harmoniskt, men vid sjukdom uppstår blockering eller oregelbundenhet i flödet.

Vid funderingar kontakta Frank 070 250 2614.

Akupunktur

PRANA Friskvård Umeå AkupunkturAkupunktur har ofta god effekt vid huvudvärk, migrän, smärta, sömnproblem, fertilitetsproblematik, menstruationsbesvär, värk i rygg och leder, stressrelaterade problem, magproblem, astma och eksem mm.

Akupunktur är en del av den traditionella kinesiska medicinen (TCM). Genom att sticka in tunna, sterila engångsnålar i huden på specifika akupunkturpunkter försöker man balansera störningar i kroppen. Oftast inleds behandlingar med diagnostisering enligt TCM, vilket innebär både frågor och puls- och tungdiagnostik. Beroende på patientens problem och den diagnos som ställs försöker man tonifiera, öka Qi eller dispersera, dvs minska Qi. Var nålarna placeras skiljer sig åt, exempelvis behöver nålarna inte placeras på smärtpunkter utan kan vara mer effektiva på andra delar av kroppen (längs med meridianerna).

Örat har ett helt eget system av akupunkturpunkter vilket gör att ibland kan öronakupunktur vara lämpligt. Exempelvis vid nikotin- eller drogavvänjning eller abstinens.

Tillsammans med akupunkturen finns andra tekniker som används som komplement. En är massageformen TuiNa. Tillsammans med akupunktur eller TuiNa kan också moxa, en värmebehandlingsmetod och koppning, då man med sugkoppar bildar ett vakuum som stärker flödet av Qi användas.

Ring och boka tid hos Frank 070 250 2614.

Priser

Akupunktur

500 kr / behandling
5 behandlingar 2250 kr
8 behandlingar 3400 kr

Frågor och bokningar

Undrar du över något eller vill boka tid, kontakta Frank!