Close

Behandlingar

Nu under Corona-pandemin ger Frank inga behandlingar.

Det går bra att boka tid för behandling för besvär med exempelvis huvudvärk, problem med nacke eller rygg, matsmältningsproblematik, menssmärtor – eller kraftig pms. Lämplig behandling kan vara akupunktur eller TuiNa-massage (där akupressur-punkter används) eller någon av dessa behandlingsformer med ett komplement av  koppning och/eller örtmedicin. Det går även bra att att boka tid för en välgörande massage. Till exempel för att få stela muskler att slappna av.

Undrar du något eller vill boka tid, kontakta Frank 070 250 2614.

Traditionell Kinesisk Medicin

PRANA Friskvård Umeå KoppningTCM är den engelska förkortningen för Traditional Chinese Medicin, dvs Traditionell Kinesisk Medicin. TCM består av TuiNa – kinesisk massage, akupunktur, Qi Gong/Tai Chi och kostlära/örtmedicin. Det är behandlingar som bygger på beprövad erfarenhet, är biverkningsfria och miljövänliga.

Enligt TCMs teori har varje organ i kroppen en meridian eller bana där Qi (livsenergi) och blod färdas. På dessa meridianer ligger speciella punkter (energicentra) som stimuleras med fingrar (akupressur) eller nålar (akupunktur) för att blockeringar inte ska uppstå eller när blockeringar redan uppstått. Det betyder att en central del av traditionell kinesisk medicinsk teori innebär att man försöker förebygga besvär och sjukdomar. Är man frisk så flyter Qi harmoniskt, men vid sjukdom uppstår blockering eller oregelbundenhet i flödet.

Vid funderingar kontakta Frank 070 250 2614.

Akupunktur

PRANA Friskvård Umeå AkupunkturAkupunktur har ofta god effekt vid huvudvärk, migrän, smärta, sömnproblem, fertilitetsproblematik, menstruationsbesvär, värk i rygg och leder, stressrelaterade problem, magproblem, astma och eksem mm.

Akupunktur är en del av den traditionella kinesiska medicinen (TCM). Genom att sticka in tunna, sterila engångsnålar i huden på specifika akupunkturpunkter försöker man balansera störningar i kroppen. Oftast inleds behandlingar med diagnostisering enligt TCM, vilket innebär både frågor och puls- och tungdiagnostik. Beroende på patientens problem och den diagnos som ställs försöker man tonifiera, öka Qi eller dispersera, dvs minska Qi. Var nålarna placeras skiljer sig åt, exempelvis behöver nålarna inte placeras på smärtpunkter utan kan vara mer effektiva på andra delar av kroppen (längs med meridianerna).

Örat har ett helt eget system av akupunkturpunkter vilket gör att ibland kan öronakupunktur vara lämpligt. Exempelvis vid nikotin- eller drogavvänjning eller abstinens.

Tillsammans med akupunkturen finns andra tekniker som används som komplement. En är massageformen TuiNa. Tillsammans med akupunktur eller TuiNa kan också moxa, en värmebehandlingsmetod och koppning, då man med sugkoppar bildar ett vakuum som stärker flödet av Qi användas.

Ring och boka tid hos Frank 070 250 2614.

TuiNa - kinesisk medicinsk massage med akupressur

PRANA Friskvård Umeå TuiNaDu som vill öka ditt välbefinnande är varmt välkommen till PRANA Friskvård för att prova TuiNa, en traditionell kinesisk massage. Det är en behandlande och individuellt anpassad massage. Traditionell kinesisk massage bygger på traditionell kinesisk medicinsk teori där en viktig del är att förebygga besvär och sjukdomar. Internationellt används beteckningen TCM (traditional chinese medicine).

TuiNa är en helhetsmassage som berör mycket mer än huden. Den är effektiv eftersom den inte bara behandlar muskler och leder utan också aktiverar kroppens meridiansystem enligt TCMs principer, vilket bland annat underlättar flödet av den vitala livsenergin Qi. Detta sker genom manipulation på olika akupressurpunkter (vilka är desamma som akupunkturpunkter) och målet är att lösa upp eventuella störningar i meridiansystemet.TuiNa – kinesisk medicinsk massage på PRANA Friskvård i Umeå

TuiNa är effektiv vid besvär som exempelvis nack-, axel- och ryggvärk, huvudvärk, migrän, klämda nerver och vissa idrottsskador. Men även vid stressrelaterade problem som trötthet, svagt immunförsvar, oro, depression och sömnsvårigheter eller vid matsmältningsproblem som förstoppning eller diarré. Den har även visat positiva resultat vid mensproblem som PMS, smärtsam eller orgelbunden mens.

Ring och boka tid hos Frank 070 250 2614.

Priser

PRANA Friskvård Umeå TuiNaMassage

30 min 500 kr
5 x 30 min 2250 kr

Akupunktur

500 kr / behandling
5 behandlingar 2250 kr
8 behandlingar 3400 krPRANA Friskvård Umeå Akupunktur

Frågor och bokningar

Undrar du över något eller vill boka tid, kontakta Frank!